BU Csoport

1991

Május 10-én az osztrák BÖHLER és a svéd UDDEHOLM csoport összeolvasztásával létrejön a BÖHLER-UDDEHOLM AG.

1995

Ez év áprilisától a BU Holding részvényei bevezetésre kerülnek a bécsi tőzsdén

1996

A konszern 50%-os részarányban vegyesvállalatot alapít a hegesztőanyagok terültén nagy elismertségnek örvendő Thyssen Stahl AG-val.

1997-1999

A BU átveszi az osztrák Martin Miller szalagacél gyártó céget, majd röviddel ezután az USA-ban működő Allegheny Teledyne acélgyártó konszern is a kezére kerül.

Még ugyanebben az időszakban Kapfenbergben sor kerül egy porkohászati termékeket gyártó üzem beruházására, mely a világ legmodernebb ilyen jellegű berendezése.

2002

Újabb vegyesvállalat létrehozása az olasz érdekeltségű hegesztéstechnikai céggel, a Fileur S.A-val, valamint 50%-os részarány megszerzése a dán Dan Spray A/S képlékeny alakítók területén piacvezető vállalatból.

2003

Az év korai szakaszában a BÖHLER-UDDEHOLM AG megvette a Böhler Thyssen Schweißtechnik GmbH 50 %-át a ThyssenKrupp Konszerntől és így már a hegesztéstechnikai cég teljes 100 %-át birtokolja.

2004

Márciusban lezárul a Dél-Amerikában piacvezető Villares Metals S.A nemesacél (szerszámacél, nemesacél, gyorsacél) gyártó és forgalmazó cég akvizíciója a BU csoportba.

2005

Júniusban a holding tagjává válik a német Edelstahlwerke Buderus AG, októberben pedig megtörténik a svéd Avesta Welding AB átvétele is.

A cég rekordévet zárt forgalom, eredmény és szerződéses állomány területén, a részvények értéke pedig elérte a történelmileg legmagasabb értéket.

2008

Jelentős változás ebben az évben, hogy a BU holdingcsoport főrészvényesévé válik a voestalpine AG a részvények 100 %-ának birtoklásával. Így a BU holding külön üzletágként működik tovább a voestalpine konszern égisze alatt.

2011

A Böhler-Uddeholm AG neve voestalpine Edelstahl GmbH lesz, a tulajdoni viszonyok azonban változatlanok maradnak.