Történet

A Böhler testvérek által Bécsben létrehozott kereskedelmi cég magyarországi leányvállalatát 1896-ban alapították.

Két világháború és egy kudarcba fulladt politikai eszme viszontagságai után, egy másik kor hajnalán – 1991-ben – megalakult a BÖHLER UDDEHOLM AG, mely holding gyakorolja a tulajdonosi jogokat a magyar Böhler Kereskedelmi Kft. – valamint a világ több mint 80 országában ténykedő leányvállalat - felett.

Jelenlegi telephelyén – Dunaharasztiban – az első vevőt 1999 nyarán üdvözölhette a cég, azóta folyamatos korszerűsítések és bővítések követik egymást.

A 2005-ös év nagy lépés volt, hiszen az addig 2300 nm-ből álló raktárhelyiség további 2800 nm-rel bővült. Így azon túlmenően, hogy a tároló és befogadó kapacitás lényegesen megnőtt, az a 2 db 30 tonnás daru, melynek az új csarnok ad otthont, igazi gyöngyszemeivé váltak az amúgy is irigylésre méltó ipari részlegnek.

Több teret kapott a hőkezelő divízió, mely bátran lehet büszke az országban egyedülálló plazmanitridáló berendezésére.

A megmunkálás területe is a változások korát éli, hiszen folyamatosan új gépek és profi szakemberek állnak a vevők rendelkezésére.

Egy szó mint száz, a cégek életében fejlesztendő területek mindig vannak. A Böhler Kft. azonban felkészült ezekre a kihívásokra, hogy az egyre modernebb világban is ugyanúgy hangozzék a Böhler szó, mint hajdan, amikor ennyit jelentett:

BÖHLER=MINŐSÉG.